Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Her er nye Golf 8 - til Vestlandet før sommeren

Publisert 24.oktober 2019

Totalt fire hybrider lanseres først, hvorav to er ladbare med 60 km rekkevidde på strøm.

Golf er tidenes bilsuksess og mer enn 35 millioner eksemplarer er solgt på verdensbasis. Endelig kan vi presentere den nye Volkswagen Golf som setter en ny standard for digitalisering i klassen. Intelligente assistentsystemer sørger for høyere kjørekomfort, samtidig som den velkjente Golf-følelsen er bevart.

Den nye generasjonen Volkswagen Golf er mer komfortabel og med flere tilkoblingsmuligheter sammenlignet med tidligere modell. Den nye Golfen ruller ut på vestlandsveiene før sommeren 2020.

Kun bensinhybrider i Norge

Som den første Volkswagen blir den åttende Golfen tilgjengelig med kun fire hybriddrivlinjer i Norge.

De to første får 48-voltteknologi som er en nyhet hos Volkswagen. En 48-volt reimdrevet starter og generator, et litium-ion-batteri på 48-volt, og den nyeste generasjonen av de effektive TSI-motorer blir til eTSI – den nye betegnelsen på mildhybridmodeller. Forbruket reduseres med rundt 10 % (WLTP), samtidig som de er svært agile og komfortable. To ytelsesversjoner av eTSI blir tilgjengelig i Norge: 81 kW (110 hk) og 110 kW (150 hk).

De siste motoralternativene er to plug-in hybriddrivlinjer. En ny effektivitetsoptimert versjon av eHybrid leverer 150 kW (204 hk), mens den svært sportslige tilnærmingen GTE (videreutvikling av forgjengeren) nå leverer 180 kW (245 hk). Begge med eHybrid har et nytt litium-ion batteri på 13 kWh, som gir lang elektrisk rekkevidde og mulighet til å kjøre Golf med nullutslipp i nærtrafikk.

Golf 8 klar for Vestlandet neste sommer.

Dynamisk evolusjon utvendig

Siden lanseringen for 45 år siden har Volkswagen i Golf kombinert hverdagskvaliteter med et klart og presist design. Denne tilnærmingen fører den nye Golfen videre. Silhuetten er et godt eksempel på estetikk og funksjon i perfekt harmoni. Det sentrale elementet her er den karakteristiske C-stolpen. Den gir karosseriet en foroverrettet dynamikk, og fortetter inntrykket bakover. Nå tar den med arven fra den ikoniske ur-Golfen over i en ny tid.

Volkswagen Golf har en dynamisk design med lav front, smale LED-Matrix-frontlykter og ny Volkswagen-logo. Som alltid er alle detaljene på Volkswagen Golf harmonisk og perfekt tilpasset til hverandre. Hekken har smale baklykter, ny VW-logo og Golf-signatur, mens eksosrørene er diskré plassert under den elegante hekkdiffusoren.

LED-teknologi erstatter konvensjonelle lys i alle versjoner av den nye Golfen. Det nye lysdesignet blir dermed et dominerende og karakteristisk stilelement i den åttende Golfen.

Selv om den nye Golfen virker flatere, mer langstrakt og dynamisk, er de kompakte dimensjonene beholdt: 4,284 meter lang, 1,789 meter bred og 1,456 meter høy. Akselavstanden er 2,636 meter. At hver karosseridel likevel er formet på nytt og finpusset i vindtunnel, viser de aerodynamiske verdiene: Frontarealet er redusert til 2,21 m2, og luftmotstandskoeffisienten (cw) er 0,275.

 Volkswagen Golf 8 tar bilmerket til nye høyder.

Digital revolusjon innvendig

De nye instrumentene og infotainmentsystemet, som er tilkoplet internett, smelter sammen langs en akse til en digital cockpit. Som tilvalg kan et head-up-display utvide informasjonsflaten til frontruten.

Den konsekvente digitaliseringen gjør en selvforklarende og dermed intuitiv betjening mulig. Systemene er kommuniserer ikke bare med hverandre, men er også online, via en «Connectivity-Unit» (OCU). OCU med eSIM er standard, og gir tjenester som «We Connect» og «We Connect Plus».

Navigasjonen blir takket være internettforbindelsen interaktiv, og kan automatisk vise «points of interest» langs ruten, inkludert telefonnummer for direkte å kunne booke bord på en restaurant via den bluetooth-tilkoplede smarttelefonen.

De digitale displayene kan også i stor grad personaliseres, og dermed tilpasses ulike føreres personlige smak og behov. Golf aktiverer automatisk din personlige førerprofil med ønskede innstillinger for sete, lys, klima, radio, navigasjon og førerassistentsystemer (avhengig av utstyr).

Det nye lydanlegget fra Harman Kardon (ekstrautstyr) imponerer med krystallklar lyd og elegant design. Balansert lyd og presis bass skaper enestående lydopplevelser i den nye Volkswagen Golf.

Ny girspak på Volkswagen Golf 8.

Førerassistanse til nytt nivå med Car2X

Den åttende Golfen setter nye standarder for førerassistanse i kompaktklassen. For første gang vil «Travel Assist» gjøre det mulig å kjøre i 210 km/h på Autobahn, uten aktive inngrep fra føreren. Styring, gass og bremsing – alt kan bilen besørge selv. Spesielt på lange kjøreturer hever det både komforten og sikkerheten.

Som første Volkswagen er også den nye Golfen koplet opp mot omgivelsene som standard. «Car2X»-funksjonen benytter informasjon fra andre kjøretøy innenfor en radius av 800 meter, sammen med signaler fra trafikkinfrastrukturen, til å varsle føreren og andre «Car2X»-modeller om mulige farer. Dermed blir kollektiv intelligens mulig. Siden Volkswagen lanserer «Car2X» som standard i en volummodell som Golf, innleder dette en ny æra for trafikksikkerheten.

Et annet sikkehetspluss er de nye «IQ.LIGHT» – LED-matrix lys med delvis interaktive lysfunksjoner. Dette er toppversjonen av tre tilgjengelige LED-systemer. Et tilsvarende system ble første gang introdusert i Tuareg, deretter i den nye Passaten.

Sikkerhetssystemet «Front Assist» er utvidet med overvåkning av sykelister, og for første gang i en Volkswagen: bremsefunksjon for møtende trafikk når man svinger. Ved for eksempel en sving til venstre, vil systemet varsle om møtende trafikk i den filen som krysses, og om nødvendig aktivere bremsene og stoppe bilen.

Åtte generasjon kommer til Norge før sommeren 2020 og ser slik ut bakfra.

Nye utstyrsnivåer

Volkswagen konfigurerer utstyrsnivåene til Golf helt på nytt. De tidligere Trendline, Comfortline og Higline blir erstattet av Golf, Life og Style, samt en sportslig R-line versjon. Alle de nye utstyrsnivåene inneholder betydelig mer enn de sammenlignbare forgjengerne. Golf blir for øvrig nå bare tilgjengelig med fem dører.

Basiskonfigurasjonen inneholder for eksempel LED-lykter foran og bak, nøkkelfri start og digital cockpit. I tillegg kan basisversjonen benytte «We Connect»- og «We Connect Plus»-tjenestene, og den vil få multifunksjonsratt, automatisk klimaanlegg, «Lane Assist», det utvidede «Front Assist»-systemet, og «Car2X».

Nye Matrix-lys gir bedre sikt i mørke.

Kontakt gjerne våre ansatte