Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Fagtekniker-Jonny: -Jeg har vært her i over halve livet mitt

Publisert 17.desember 2019

Jonny Lid er opprinnelig fra Voss, men bor nå i Ytre Sandviken. Han begynte hos oss helt tilbake i 2001 da forhandleren het Hope Auto, og pendlet da mellom Voss og Åsane daglig. To år senere var han ferdig med læretiden og ble mekaniker. I 2010 fikk han stilling som fagtekniker hos oss i Møller Bil Åsane.

Hva innebærer rollen din som fagtekniker på Volkswagen personbil?

-Jeg feilsøker og tar forkontroller på alle personbilene min gruppe får tildelt. Jeg jobber mye med elbiler som utgjør cirka 80% av jobbene. Siden jeg er utdannet høyspenningsekspert (HVE), kan jeg også åpne batteriene og utføre reparasjon av disse.  I tillegg utfører jeg autorisering som blant annet omfatter å sjekke om alle jobbene verkstedet skal gjøre er booket på riktig måte av våre kundemottakere.

Fortell om teamet du jobber i?

-Gruppen består av en kundemottaker, tre mekanikere og meg som fagtekniker. Det er et bra team som er selvgående. To av mekanikerne tok fagbrevet i sommer etter å ha gått læretiden sin her hos oss. De har fått god opplæring og veiledning, og vi hjelper hverandre om det er noe.

Hva er unikt med Møller Bil som arbeidsplass?

-Jeg har vært her i over halve livet mitt, og utviklingen i de 18 årene har vært enorm. Her det gode muligheter for videreutdanning og jeg har tatt nesten alle kursene som er relevante for meg. I tillegg er jeg er veldig fornøyd med kollegaene mine her i Åsane.

Hva er du mest stolt av med jobben din?

-Jeg er stolt over at jeg får lov til å jobbe hos det største bilkonsernet i Norge med det jeg liker. Det stod mellom om å bli bilmekaniker og elektriker som ung, og her kan jeg kombinere disse to på mange måter. Jeg også stolt over å ha kommet i langt i Møller Bil-systemet med tanke på ansvar og utdanning.

Til slutt, kan du si noe om deg selv som ikke kollegaene vet om?

-Det er ingen hemmelig at jeg er bilinteressert, men kanskje ikke alle vet jeg har en 1988-modell Acura Legend som jeg skrur på når jeg har tid. Den er nesten 100% original og svært sjelden her til lands. Jeg er også over middels interessert i å ta vare på skjegget mitt. Svogeren min driver en nettbutikk som selger skjeggprodukter og jeg er medlem i Skjeggmennklubben.